BataafsKwartier

Introvert theater

Sinds 1982 bestaat het uit een eigen, kleine, vaste groep, onder professionele aanvoering van de beide oprichters van het theater: Ad Beukering en Heleen van den Berg. Zij verzorgen ook de toneelcursussen.


RonaldPuma.nl i.o.v. (c) 2006 theAgenda

De wortels van hun interesse in toneel en improvisatie liggen in het eind van de jaren zestig: de diepe indruk die het zien van het toneelstuk Vrijdag in de Nijmeegse schouwburg in 1969 maakte, werd bij Ad Beukering, toen student Nederlands aan de Nijmeegse universiteit, aanleiding tot het schrijven van een studie over het gelijknamige toneelstuk, en colleges dramaturgie in Utrecht.

Voor Heleen van den Berg waren de toenmalige inspiratiebronnen het improvisatietoneel van het juist opgerichte Amsterdamse Werktheater en de improvisatiedans van de Duitse choreografe Pina Bausch.

Het Vrijdagtheater heeft zich in de loop der jaren veelvuldig beziggehouden met het werk van Hugo Claus. Het is die bijzondere combinatie van: gevoel voor het theatrale, het virtuoze taalgebruik, de bitterheid en tegelijk het gevoel voor humor, en niet in het minst de eruditie van deze Vlaamse auteur, die er de reden van zijn.

Meer info:
 www.vrijdagtheater.nl

Voor meer info over Vrijdagtheater

Uw naam 
E-mail 
Telefoon 
Opmerkingen 
 Stuur mij een kopie 
SPAM CHECK: Schrijf a.u.b. het antwoord (in cijfers). Als dit niet gebeurt zal uw bericht ook niet verzonden worden.
vijf + drie =Er is geen reactie op 'Vrijdagtheater'
 
Laat een reactie achter
onderwerp
reacties *
uw naam
e-mailadres
Spambeveiliging
Nederlands
English
Deutsch
Français
Voorkom spam: Klik op de sinaasappel
 © 2024 BataafsKwartier  •  Powered by beat247