BataafsKwartier

Laat de stad kennismaken met de buurt

Het concept van winkelstraten raakt een beetje uit de gratie en steeds meer zijn buurten interessant. Een beetje in navolging van Quartier Latin in Parijs wordt de buurt als geheel als een interessante verblijfplaats op de kaart gezet. De Bataafse Preuverij is geen preuvenement, maar letterlijk een mogelijkheid om bezoekers aan de buurt laten proeven: dus ruiken, voelen, eten en drinken.


Het doel van de preuverij is om uit te groeien tot een soort van bedrijven-, buurtmarkt, waarbij alle bedrijven en organisaties uit de buurt hun relaties op één dag kunnen uitnodigen.

De Buurtbewonersvereniging organiseert het hele evenement en zal zorgen voor een omlijsting van muziek en andere activiteiten zodat het geheel een gezellige dag wordt voor ondernemers, bewoners en bezoekers.

In de buurt zijn er heel veel horeca bedrijven en winkels: de ene begint als de andere stopt. Er zullen dus tijdens de preuverij niet alleen horeca bedrijven acte de presence geven, maar ook lokale ondernemers en organisaties.

Tevens zijn er binnen het Bataafskwartier en in de nabije omgeving een aantal leuke musea en aandachtspunten. Ook deze hebben gedurende de preuverij de mogelijkheid om zichzelf te presenteren aan het publiek.

 © 2024 BataafsKwartier  •  Powered by beat247